Polygoon en Kindercentrum de Parel samen onderweg naar een brede school!

Met de start van het schooljaar 2015-2016 zijn wij kindcentrum De Parel bij basisschool Polygoon ingetrokken, dit ter uitbreiding van onze hoofdvestiging op de Randstad. De samenwerking is per 1 augustus 2015 een feit. Zowel Polygoon en De Parel hebben de ambitie om op weg te gaan naar een in de toekomst (schooljaar 2016-2017) Brede school met het accent op Kunst en Cultuur. De wens van deze samenwerking bestaat uit: Om met elkaar tot een gezamenlijke visie te komen op het gebied van een doorlopende leerlijn en aanbod van activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar. Daar is in de afgelopen periode vanaf augustus 2015 al met beide teams van Polygoon en De Parel, (leerkrachten van de groep 1-2 en 3, Intern begeleider, pedagogisch medewerkers en de beide directies) veel over gesproken. Het overleg bestaat uit; afstemming in het speelen leeraanbod, doorlopende leerlijnen in het aanbod van de thema’s, overgang van de peutergroep naar groep 1, naschoolse activiteiten aanbod etc.

Kindercentrum de Parel is gestart vanuit de visie om een kinderdagverblijf neer te zetten waar elk kind  zijn talenten kan ontdekken, waar het kind centraal staat. Wij zijn geïnspireerd door de pedagogiek van Reggio Emilia. Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun creativiteit kunnen uiten via kunst, natuur, spel en muziek. Dit ligt op een lijn met de visie van Polygoon, voor ons een uitstekende kans om onze visie te delen en samen op weg te gaan.

Polygoon & Kindercentrum de Parel zijn samen gestart met het bieden van educatieve opvang voor kinderen vanaf 2 jaar tot het moment waarop zij naar de basisschool doorgroeien. Omdat de peutergroep integreert in de basisschool, profiteren de peuters, wanneer zij naar de kleuterschool gaan, van een bekende omgeving.  Deze samenvoeging zorgt voor een optimale onderlinge afstemming tussen de juf van de peutergroep en de juf van de kleuterklas. Tevens hebben wij een BSO in Polygoon. Na schooltijd worden de kinderen in een voor hun vertrouwde plek opgevangen. Zo creëren wij een veilige en vertrouwde omgeving voor uw kind(eren).

 

1-20150602_092518 (2)

Wij zijn met veel plezier samen op weg naar een brede school!

 

 

Voor meer informatie over OBS Polygoon kijk op www.polygoon.asg-almere.nl

 

 

Eén gedachte over “Brede school Polygoon

Reacties zijn gesloten.