U wilt genieten van uw gezin en u in een leuke baan verder blijven ontwikkelen. Om u te ondersteunen bij de combinatie tussen werk en gezin, bieden wij naast zorg en ontwikkelingsstimulering voor uw kind een aantal extra diensten, die uw gezinslogistiek vergemakkelijken.

Kunstclub

Op de woensdag middag hebben wij onze Kunstclub!

Houdt uw kind van tekenen, schilderen, kleien of figuurzagen? Ofwel lekker creatief met de handen bezig zijn? Kom dan bij onze kunstclub. Iedere woensdag van 14.00-15.00 uur. Tijdens de lessen maken de kinderen de mooiste kunstwerken met allerlei verschillende materialen. Als uw kind naar onze BSO op de woensdag komt, zijn de lessen gratis. Anders kunt u voor 10 euro een strippenkaart kopen, voor 4 keer.

 

knutsel

Natuurdiploma

Wij bieden de BSO kinderen natuuractiviteiten aan, die ze spelenderwijs dichterbij de natuur brengen. Ze krijgen een aftekenlijst met opdrachten die ze gedurende het jaar kunnen uitvoeren. Als alle activiteiten zijn uitgevoerd ontvangen ze van ons een natuurdiploma. We zijn tevens druk bezig dit op korte termijn ook te realiseren voor de peutergroep.
nature hunt printable

Kinderfotograaf

Jaarlijks komt onze kinderfotograaf langs om foto’s te maken. Van elke groep worden de kinderen apart op de foto gezet en er worden groepsfoto’s gemaakt. Daarnaast geeft Kindercentrum de Parel ook de gelegenheid om broertjes en zusjes bij en met elkaar te fotograferen! Zo heeft uw kind een tastbare herinnering aan een waardevolle periode in zijn of haar leven!

Logopedie

Wij werken samen met het logopediecentrum Almere. Op het moment dat wij via onze observaties signalen krijgen dat de taal-en/of spraakontwikkeling bij een kindje anders verlopen, dan vragen we of Miranda Kwakman van het Logopediecentrum komt observeren bij ons op het Kindercentrum. Miranda zal dan een advies uitschrijven voor ons en u als ouders. Zodat wij het betreffende kindje zo goed mogelijk kunnen begeleiden.

Oke punt

Wij werken samen met het Oke punt in Almere. Ouders kunnen met hun vragen over opvoeden en opgroeien terecht bij het oke punt. Ook is er mogelijkheid om gebruik te maken van het inloopspreekuur bij de GGD. Voor vragen kunt u mailen naar oke-punt@ggdflevoland.nl zie ook de website voor meer informatie www.okepunt.nl.

Pedagoog

Wij bieden de mogelijkheid om pedagogisch advies te vragen aan een professional. De pedagoog is elke dag te bereiken via pedagoog@kindercentrumdeparel.nl. Zij staat voor u klaar indien u vragen heeft over de opvoeding.

Hulp bij aanvraag Kinderopvangtoeslag

Op het moment dat u besluit u kind(eren) te plaatsen bij ons Kindercentrum de Parel dan kunnen wij u ook helpen met de aanvraag voor uw kinderopvangtoeslag. Wat wij dan nodig hebben zijn de DIGID codes en uw brutojaarsalaris. U kunt hiervoor een mail sturen naar pascalle@kindercentrumdeparel.nl

Voedingsadviseur

Wij hebben ons uiterste best gedaan om samen met een voedingsdeskundige dit voedselbeleid op te stellen. Zodat u erop kunt vertrouwen dat uw kind een bewuste voeding krijgt op ons Kindercentrum de Parel. Mocht u vragen hebben omtrent voeding dan kunnen wij voor u navraag doen bij onze voedingsadviseur.

Wij zijn bezig om ons aanbod qua extra diensten uit te breiden en houden u op deze pagina op de hoogte.