Polygoon en Kindercentrum de Parel samen op weg!

Met de start van het schooljaar 2015-2016 zijn wij kindcentrum De Parel bij basisschool Polygoon ingetrokken, dit ter uitbreiding van onze hoofdvestiging op de Randstad.  Zowel Polygoon en De Parel hebben de ambitie om op weg te gaan met het accent op Kunst en Cultuur.

We delen een gezamenlijke visie met een doorlopende leerlijn en aanbod van activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 3+ t/m 12 jaar.

Kindercentrum de Parel is gestart vanuit de visie om een kinderdagverblijf neer te zetten waar elk kind  zijn talenten kan ontdekken, waar het kind centraal staat. Wij zijn geïnspireerd door de pedagogiek van Reggio Emilia. Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun creativiteit kunnen uiten via kunst, natuur, spel en muziek. Dit ligt op een lijn met de visie van Polygoon, voor ons een uitstekende kans om onze visie te delen en samen op weg te gaan.

Polygoon & Kindercentrum de Parel zijn samen gestart met het bieden van educatieve opvang voor kinderen vanaf 3  jaar tot het moment waarop zij naar de basisschool doorgroeien. We werken met een gecombineerde peuter en kleutergroep zo profiteren de peuters, wanneer zij naar de kleuterschool gaan, van een bekende omgeving.  Deze samenvoeging zorgt voor een optimale onderlinge afstemming tussen de juf van de peutergroep en de juf van de kleuterklas.

Tevens hebben wij een BSO in Polygoon. Na schooltijd worden de kinderen in een voor hun vertrouwde plek opgevangen.

Zo creëren wij een veilige en vertrouwde omgeving voor uw kind(eren).

Voor meer informatie over OBS Polygoon kijk op www.polygoon.asg-almere.nl