Dahlia

Hallo allemaal! Mijn naam is Dahlia en ik ben op 18 april 1993 geboren in Almere, in het huis waar ik nog steeds woon. In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur, ga ik sporten, onderneem ik dingen met vrienden en familie, kijk ik series, lees ik boeken en schiet ik foto’s.

Werken met kinderen is mijn grote passie. Op de middelbare school had ik vaste oppasgezinnen. Mensen zeiden vaak dat ik iets met kinderen moest gaan want ik kon volgens hen goed met kinderen omgaan. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in de mens: de ontwikkeling, de psychologie en de interactie met de omgeving. Hier was het zaadje geplant voor de keuze van mijn opleiding: HBO Pedagogiek. In 2015 ben ik afgestudeerd als Pedagoog. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen als huiswerkbegeleider, kinderopbouwwerker en remedial teacher. Omdat ik mijn kennis wilde verbreden studeer ik nu voor Orthopedagoog, via een pre-master jaar aan de universiteit.

Sinds september ben ik werkzaam als pedagogisch medewerker. Ik sta voornamelijk op de peutergroep De Kristalletjes. Geen dag is in de kinderopvang hetzelfde! Ik zie het als mijn taak om de kinderen een hele leuke tijd te laten beleven in een veilige en vertrouwde omgeving en hun ontwikkeling te stimuleren. Daarbij heb ik oog voor hun eigenheid en interesses.

De kleinschaligheid en de visie van De Parel is wat mij aantrok om hier te komen werken. Ik weet zeker dat ik hier een hele leuke tijd ga hebben met de kinderen. Mijn motto luidt: hoe meer zielen hoe meer vreugde. Mijn collega’s en ik hopen u en uw kind(eren) bij ons te mogen verwelkomen!