Kinderen stimuleren hun talenten te ontdekken

We zijn Kindercentrum Parel vanuit ons hart begonnen. Vanuit onze visie om een Kinderdagverblijf neer te zetten waar het kind centraal staat. Een kinderdagverlijf met BSO neer te zetten met vaste leidsters, een vast gezicht op elke groep. Een plek voor kinderen om zich te ontwikkelen, hun eigen talenten te ontdekken. Waarbij wij ze stimuleren, ze de ruimte geven die ze nodig hebben om te groeien. Een plek waar ze in een veilige en betrouwbare omgeving worden opgevangen. Zelf hebben we kinderen en we zijn ons zeker bewust van het feit dat u uw kostbaarste bezit bij ons achter laat.

Naast de basistaak, het verzorgen van kinderen in een veilige en hygiënische omgeving bieden wij meer. Wij zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid als medeopvoeder van de kinderen, die in ons Kindercentrum de Parel komen. Liefde voor kinderen staat bij ons centraal. Wij vinden dat goede kinderopvang zich kenmerkt door een balans tussen werken met je hoofd, je hart en je handen. We zijn geopend vanaf november 2009 en werken nog steeds met het vaste team leidsters. Ook onze invalkrachten zijn bekende gezichten voor de kinderen. Wij zijn ervan overtuigd dat vaste leidsters op de groep van groot belang zijn voor het vertrouwen van de kinderen.
Kindercentrum de Parel is gelegen in de Randstad, nabij Almere Stad Centrum, Waterwijk, Filmwijk en Parkwijk. We hebben een bedrijfspand op de Randstad in Almere Stad. Ons kinderdagverblijf is goed bereikbaar en is centraal gelegen ten opzichte van scholen, het centraal station en uitvalswegen. Ons kinderdagverblijf is gelegen vlakbij een bos waar we lekker met de kinderen kunnen gaan wandelen en ontdekken, lekker de natuur in. Tevens hebben we een mooie groene tuin die volop speelgelegenheid biedt voor de kinderen. We hebben gekozen voor een uitdagende ondernemende tuin, die momenteel nog in ontwikkeling is. We realiseren er een “race”/fiets baan voor de kinderen, een moestuin, een “boomhut”, een ontdekkingsmuur, hinkelbaan, duikelrek, kortom genoeg om kinderen kind te laten zijn.

Aangezien tijden veranderen en ouders andere wensen hebben proberen wij daar zo goed mogelijk op in te spelen. Daarom bieden wij flexibele opvang, u kunt een ochtend en/of middag afnemen. U kunt een vast aantal uren per maand afnemen en deze bv verdelen over drie verschillende dagen afhankelijk van uw rooster. Als wij dat rooster maar uiterlijk 10 dagen van te voren binnen hebben. Zodat wij daar onze leidsters op in kunnen plannen. Bij ons betaalt u niet voor de openingstijden. Bij ons Kindercentrum de Parel betaalt u voor de “bloktijden”waarvan u gebruik wilt maken. Ook kunt u voor verschillende bloktijden kiezen. Op maandag b.v. een schooltijdblok en op de donderdag een werkblok. U ziet bij ons kunt u zeer flexibel de af te nemen uren indelen.

Wij bieden onze diensten aan in de vorm van kinderopvang en BSO voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. Er zijn kleine groepen, inspelend op het kind. Zij staan bij ons centraal!

Wij hebben als Kinderdagverblijf de Parel gekozen voor horizontale groepen. Ons Kinderdagverblijf beschikt over 2 verschillende groepen. Te weten een babygroep en een peutergroep. Daarnaast beschikken we nog over een buitenschoolse opvang, een groep met kinderen van 4 tot 12 jaar. Tevens zijn wij samen met OBS Polygoon op weg naar een brede school, deze school is in Filmwijk en wij hebben daar een peutergroep en BSO.

We nodigen u graag uit voor een vrijblijvende rondleiding. En lichten dan toe wat wij als kindercentrum voor u kunnen betekenen.

Pascalle Helling-Top
Directeur