De Robijntjes (Babygroep)

 

  

Melissa

Mijn naam is Melissa Nabbe en ik ben geboren in 1989 in Den Helder. Ik woon samen met mijn man en zoontje (geboren in september 2019) in Almere-Stad. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te lezen, te shoppen en doe ik graag leuke dingen met vrienden.
Vroeger vond ik het al leuk om op buurtkinderen te passen! Tijdens mijn gehele schooltijd is dit niet veranderd, daarom heb ik altijd gerichte keuzes gemaakt qua opleidingen en stages in de richting van de kinderopvang. Uiteindelijk heb ik mijn diploma tot Sociaal Pedagogisch Werker niveau 4 behaald. Ik ben in november 2010 als invalkracht begonnen bij Kindercentrum de Parel, inmiddels werk ik vast op de babygroep ‘de Robijntjes’ en ben ik assistent leidinggevende.  Als Pascalle Top -de eigenaresse- niet aanwezig is, ben ik het aanspreekpunt voor de ouders. Heb je vragen of opmerkingen? Schroom dan niet om mij aan te spreken! Ik ben aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.
Ik vind het een voorrecht om te mogen bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. Geen dag is hetzelfde en iedere leeftijdscategorie bied weer andere mogelijkheden, daar ligt voor mij de uitdaging en dat maakt het werk voor mij zo leuk. Mijn hart en passie ligt bij de kinderopvang, je krijgt er zoveel voor terug!
De kleinschaligheid en de huiselijke sfeer bij Kindercentrum de Parel vind ik erg prettig, door het fijne contact met de ouders, kinderen en collega’s ga ik met heel veel plezier naar mijn werk. Ouders moeten hun kostbaarste bezit achterlaten, dit moet natuurlijk op een plek zijn wat als een tweede thuis aanvoelt en waar kinderen helemaal zichzelf kunnen zijn. Mijn collega’s en ik doen er alles aan om dit te realiseren en hopen u snel een keer te zien op ons kindercentrum!

AkyaaBewaren

Bewaren

Mijn naam is Akyaa en ik ben geboren op 24 augustus 1974 in Accra – Ghana. Ik heb daar de opleiding Hotel Catering en Institutionele Management (Higher National Diploma) voltooid. Inmiddels woon ik in Almere, ben ik getrouwd en heb ik twee kinderen: een jongen (geboren in 2007) en een meisje (geboren in 2010). Mijn interesses zijn volleybal, fietsen, fitness en naar de film met vriendinnen. 

In 2010 heb ik de opleiding Zorg en Welzijn niveau 2 gedaan. Daarna ben ik in 2017 in de zorg gaan werken, ik heb daar met veel liefde gewerkt. Maar omdat werken met kinderen toch echt mijn passie is, besloot ik weer verder te gaan met opleidingen en me te richten op de kinderopvang.  

In 2019 ben ik bij Kindercentrum Parel als (BBL) stagiaire begonnen. Ik werkte meteen met heel veel liefde en plezier, de leidsters hebben mij met open armen ontvangen. Wat het ook zo leuk maakt bij de Parel, is de fijne band die ik opbouw met de kinderen en mijn collega’s. Inmiddels ben ik klaar met de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 en ben ik nu één van de vaste leidsters op de babygroep Robijntjes. 

Kinderen zijn voor mij engeltjes, onschuldig met hun ontroerende lachje. Warmte en geborgenheid geven aan de kinderen is voor mij nummer 1 en ik krijg warmte en liefde van ze terug. Ik vind het leuk om met ze om te gaan, ook als ze druk zijn, lawaai maken in hun spel of veel aandacht en zorg nodig hebben. Ik vind het heel leuk om de baby’s uit te zien groeien tot dreumesen.  

Fassia

Ik ben Fassia en ik ben geboren in 1974. Ik heb 4 kinderen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om dingen te ondernemen met mijn kinderen. Af en toe is het ook heerlijk om even een dag door te brengen met familie/vrienden. Ik heb op een peuterspeelzaal gewerkt en werk al een lange tijd in de kinderopvang. Nog steeds vind ik het super leuk om met kinderen te werken. Sinds 15 mei 2016 ben ik werkzaam als pedagogisch medewerker bij Kindercentrum de Parel. Het is een leuke uitdaging om de groep te draaien. Er wordt op Kindercentrum de Parel een huiselijke sfeer gecreëerd. Dat is zeker fijn werken. Kom gerust een keer langs.

Nikita

Mijn naam is Nikita Mellema, ik ben geboren op 25 oktober 2004 en ik kom uit Almere.

Sinds kleins af aan vind ik het al geweldig om met jongere kinderen/baby’s te werken. Toen ik zelf op de BSO zat wilde ik altijd al graag helpen op de babygroep en wist daarom gelijk al wat ik later wilde worden: juf. Toen ik 14 was heb ik voor het eerst op een KDV stage gelopen en vond dit echt geweldig. 

Door deze snuffelstage heb ik ook mijn eind keuze gemaakt om de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker te volgen op het ROC. Tijdens deze opleiding heb ik ook 2 jaar lang bij de Parel stage gelopen. En ik zeg het eerlijk: het was fantastisch! Er hangt zo een fijne werksfeer, alle collega’s hebben mij zo goed en fijn geholpen waardoor ik ook met behulp van hen dit jaar (2023) mijn diploma heb behaald. Inmiddels werk ik ook vast op de babygroep en de BSO Randstad. 

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met familie en vrienden op pad te gaan, maar kan ik ook genieten van een dagje niks doen 😊.

Hopelijk zie ik u snel! 

Groetjes, Nikita.

Rondik

Ik zal mijzelf even voorstellen. Ik ben Rondik Amin, geboren in 1985 in Neneveh in Irak en nu woonachtig in Almere-stad. Ik ben getrouwd en heb een dochter en zoontje. Ik heb mijn opleiding pedagogiek medewerker in 2014 afgerond en hiervoor ook een jaar lang stage gelopen bij Kindercentrum de Parel.

Na mijn stageperiode bij de Parel heb ik kort als invaller gewerkt. Daarna heb ik 2 jaar voltijd bij een kinderdagverblijf in Amsterdam gewerkt tot ik met zwangerschapsverlof ging. Na mijn zwangerschapverlof heb ik besloten, dat ik toch liever in regio Almere wil werken en ben dan ook blij en vereerd dat ik het team van Parel mag versteken.

Vanaf kinds af aan heb ik opgepast op mijn neefjes en nichtjes. Dit had altijd al mijn interesse en heb daardoor ook gekozen om een opleiding te volgen waar ik met kinderen kon werken. Ik vind het namelijk belangrijk dat kinderen zich veilig voelen en een leuke dag doorbrengen op de kinderdagverblijf.         

Mijn hobby’s zijn zwemmen, knutselen maar vooral tijd doorbrengen met mijn familie en kinderen.

Ik ben toegankelijk en benaderbaar, als je vragen voor mij hebt aarzel dan niet om ze te stellen!

Groet Rondik