Kristalletjes (van 2 tot 4 jaar)

Deze peutergroep bestaat uit maximaal 16 peuters met 2 pedagogisch medewerkers. De ruimte van de Kristalletjes is 67,5 m². De groep loopt tot 4 jaar. Wij zorgen er voor dat we naar het kind kijken, wat zijn de behoefte van het kind. Er zijn 3 vaste leidsters. Wij met het kindvolgsysteem van Looqin. Deze methode sluit mooi aan op onze visie van Reggio Emilia. Klik voor meer informatie hier informatie over visie en Looqin

’s Morgens zwaaien de kinderen alle papa’s en mama’s uit en gaan dan lekker spelen. Treintjes, knuffels, auto’s, poppen….alles komt tevoorschijn! Daarna is het tijd voor crackers en limonade. Daar smullen zij altijd lekker van, de zuivelspread en vegetarische smeerworst zit dan ook vaak van oor tot oor!

Als de peuters weer helemaal schoongepoetst zijn, gaan zij vrij (buiten) spelen en/of een gerichte activiteit doen. Bijvoorbeeld kleuren, puzzelen en knutselen voor de maandelijkse thema’s. Hier maken zij de mooiste kunstwerken van die in hun persoonlijke map komen. Als de peuters dan 4 jaar zijn en naar de grote school gaan, krijgen zij die mee naar huis zodat de papa’s en mama’s deze ook kunnen bewonderen.

’s Middags eten zij broodjes en drinken melk. Als iedereen uit gesmikkeld is, gaan sommige kinderen een middagdutje doen. De kinderen die op blijven, doen dan een rustige activiteit. Bijvoorbeeld een boekje lezen of puzzelen.

Als alle kinderen weer uit bed zijn, gaan zij fruit eten en limonade drinken.

Ook een koekje gaat er daarna wel in bij hen, hmmmmmm!

Met mooi weer gaan de peuters lekker vaak buiten spelen, zij roetsjen dan van de glijbaan, hebben de grootste lol op de wip-wap, fietsen héél hard met onze haren in de wind en springen er op los op de skippyballen.

In de zomer gaan zij ook vaak in het badje om af te koelen, en spetteren dat ze kunnen! Ook kliederen in de zandbak vinden zij erg leuk, ze maken de lekkerste zandtaartjes!

Aan het eind van de gezellige dag worden de kinderen weer opgehaald door de papa’s en de mama’s.

Nog even een kusje, knuffel en een zwaai en dan….tot de volgende keer!

Plaatsen en wennen

Wij bieden opvang voor minimaal 2 dagdelen per week. Ouders kunnen een afspraak maken voor een rondleiding. Tijdens de rondleiding zullen wij u zo goed mogelijk voorzien van informatie. Zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen. Mocht u besluiten tot plaatsing over te gaan volgt een tweede gesprek voor een intake en het ondertekenen van de plaatsingscontracten. Tijdens dit gesprek zullen er ook afspraken worden gemaakt over het wennen. Het liefst ontvangen wij inschrijvingen 2-3 maanden van tevoren.

Om te weten hoe de kinderen zijn, moeten wij elkaar eerst leren kennen. Daarom besteden wij ruim aandacht aan het wennen. Als een ouder voor een rondleiding komt, vragen wij of het kind ook mee kan komen. Zo kan het kind ook een indruk krijgen van waar het straks naar toe gaat. Het kind moet zich er straks veilig en geborgen gaan voelen.

Tijdens het tweede gesprek vragen wij of het kind wederom mee kan komen. Het kind komt dan op de groep spelen als de ouder(s) de vervolginformatie krijgen.

De eerste keer dat het kind echt komt spelen vragen wij of de ouder(s) een uurtje erbij kunnen blijven. Tijdens deze afspraak nemen wij een lijst door met vragen over het kind en de wensen omtrent de opvoeding. Wij overleggen met de ouders over wat hun kind nodig heeft om zich prettig te voelen. Ook kijken wij hoe het kind reageert op de omgeving; hoe stapt hij op andere kinderen af? Of houdt hij zich juist liever wat afzijdig? Wat vindt hij leuk, wat maakt hem verlegen of bang? Hoe vraagt hij aandacht? Zo went het kind langzaam aan de nieuwe situatie. Na een uurtje gaat de ouder(s) weg en nemen wij duidelijk afscheid.

Zolang wij de zorg voor de kinderen met de ouders delen, blijven wij de kinderen observeren. De eigenheid blijft gewaarborgd, want ieder kind telt.

Kosten kinderdagverblijf

Wij doen er alles aan om de kosten voor de kinderopvang zo laag mogelijk te houden, zonder daarbij concessies te doen op het gebied van kwaliteit. Klik hier voor meer informatie over de tarieven van het kinderdagverblijf.

Spreekt onze aanpak u aan? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking en rondleiding.

Documenten

Klik hier indien u ons pedagogisch beleid wil inzien.
Klik hier indien u het GGD rapport wil inzien.