Kristalletjes (van 2 tot 4 jaar)

Deze peutergroep bestaat uit maximaal 16 peuters met 2 pedagogisch medewerkers. De ruimte van de Kristalletjes is 67,5 m². De groep loopt tot 4 jaar. We zorgen er voor dat we naar het kind kijken, wat zijn de behoefte van het kind. We zijn met 2 vaste leidsters.

’s Morgens zwaaien de kinderen alle papa’s en mama’s uit en gaan dan lekker spelen. Treintjes, knuffels, auto’s, poppen….alles komt tevoorschijn! Daarna is het tijd voor crackers en limonade. Daar smullen wij altijd lekker van, de smeerkaas en appelstroop zit dan ook vaak van oor tot oor!

Als wij weer helemaal schoongepoetst zijn, gaan wij vrij spelen en/of een gerichte activiteit doen. Bijvoorbeeld kleuren, puzzelen en knutselen voor de maandelijkse thema’s. Hier maken wij de mooiste kunstwerken van die in onze persoonlijke knutselmap komen. Als wij dan 4 jaar zijn en naar de grote school gaan, krijgen wij die mee naar huis zodat de papa’s en mama’s deze ook kunnen bewonderen.

’s Middags eten wij broodjes en drinken wij melk. Als wij allemaal uit gesmikkeld zijn, gaan sommige kinderen een middagdutje doen. De kinderen die op blijven, doen dan een rustige activiteit. Bijvoorbeeld een boekje lezen of puzzelen.

Als alle kinderen weer uit bed zijn, gaan wij fruit eten en limonade drinken.

Ook een koekje gaat er daarna wel in bij ons, mmm!

Met mooi weer gaan wij lekker vaak buiten spelen, wij roetsjen dan van de glijbaan, hebben de grootste lol op de wip-wap, fietsen héél hard met onze haren in de wind en springen er op los op de skippyballen.

In de zomer gaan wij ook vaak in het badje om af te koelen, en spetteren dat we kunnen! Ook kliederen in de zandbak vinden wij erg leuk, we maken de lekkerste zandtaartjes!

Aan het eind van de gezellige dag worden de kinderen weer opgehaald door de papa’s en de mama’s.

Nog even een kusje, knuffel en een zwaai en dan….tot de volgende keer!

We zijn een gezellig en kleinschalig kindercentrum met 2 groepen. Hierdoor zijn alle kinderen die op het kindercentrum komen bekend. Elke leidster kent alle kinderen van het kindercentrum en daardoor is het zeer veilig voor de kinderen.

Wil jij het beste voor je kind dan zit je bij ons zeker goed. Ik als ouder en als leidster kan dat zeggen.

De juffies van de Kristalletjes