De Robijntjes (babygroep tot 2,5 jaar)

De leeftijd van de groep loopt tot uiterlijk 2,5 jaar. We kijken daarbij heel erg waar het kind aan toe is. Vanaf 2 jaar kan een kind doorgroeien naar de peutergroep. We proberen zoveel mogelijk een huiselijke sfeer te creëren. Veiligheid en vertrouwen staan voorop. Deze babygroep bestaat uit maximaal 10 kinderen met 2 pedagogisch medewerkers. De ruimte van de Robijntjes is 47 m² met een slaapkamer van 21 m². De Robijntjes heeft 3 vaste leidsters.

Ons dagritme begint om 9.00 uur met fruit eten en sap drinken. Om 11.30 uur eten we een broodje en drinken we wat melk.

Om 13.00 uur gaan de kindjes die één keer slapen lekker naar bed. Om 15.00 uur eten we nog een cracker of iets anders lekker.

Tussen ons dagritme door doen we allemaal leuke dingen. We hebben elke maand een ander thema en dan wordt er geknutseld of geplakt over het thema. Iedereen doet mee.

Wij als leidsters werken met veel liefde op de groep. We houden van knuffelen, spelen, dansen en lekker gek doen, zodat het elke dag feest is.

Zodra het mooi weer is gaan we lekker buiten spelen, er is speciaal voor de kleinste baby’s een buiten box, zodat de kleinste baby’s rustig en veilig buiten kunnen spelen.

Als het heel erg warm is dan zetten we zwembadjes neer en een watertafel zodat de kindjes lekker kunnen spetteren.

Aan het eind van de dag is er altijd een uitgebreide overdracht over hoe de dag is gegaan en staan wij altijd klaar voor uw vragen.

Zoals jullie kunnen lezen vinden wij het belangrijk dat de kinderen het naar hun zin hebben gehad en wij daardoor ook.

De kleinste baby’s hebben natuurlijk een eigen ritme wat voor hun belangrijk is. Wij zullen dan ook altijd proberen dat ritme bij de Robijntjes aan te houden zodat je als ouder en leidster op één lijn zit.

Hopelijk hebben jullie een indruk gekregen hoe onze dag er uit ziet.

We hopen dat jullie een keer een kijkje bij ons komen nemen zodat jullie de sfeer kunnen voelen. We zullen zorgen dat er koffie of thee voor u klaar staat.

Hopelijk tot snel de juffies van de Robijntjes