De Robijntjes (babygroep tot en met 2 jaar)

De leeftijd van de groep loopt tot en met 2 jaar, wij kijken daarbij heel erg naar waar het kind aan toe is. Vanaf 2 jaar groeit een kind door naar de peutergroep. Wij proberen zoveel mogelijk een huiselijke sfeer te creëren, veiligheid en vertrouwen staan voorop. Deze babygroep bestaat uit maximaal 13 kinderen met 3 pedagogisch medewerkers. De ruimte van de Robijntjes is 47 m² met een slaapkamer van 21 m². De Robijntjes heeft 4 vaste leidsters. Wij met het kindvolgsysteem van Looqin. Deze methode sluit mooi aan op onze visie van Reggio Emilia. Klik voor meer informatie hier informatie over visie en Looqin

Ons dagritme begint om 9:00 uur met cracker eten en vruchtenthee (zonder suiker) drinken. Daarna gaan de kindjes die 2 of meerdere keren slapen lekker naar bed. De rest van de kinderen gaan buiten spelen in de tuin, doen een knutsel- of rustactiviteit of gaan vrij spelen. Om 11:30 uur eten wij een broodje en drinken wij melk. Rond 12:30 uur gaan de kindjes die één keer slapen lekker naar bed. Om 15:00 uur eten wij fruit en drinken wij water, daarna eten wij nog een soepstengel of een theebiscuitje.

Tussen ons dagritme door doen wij allemaal leuke dingen! Wij hebben elke maand een ander thema en dan worden er (knutsel)activiteiten gedaan. Wij als leidsters werken met veel liefde op de groep. Wij houden van knuffelen, spelen, dansen en lekker gek doen, zodat het elke dag feest is!

Zodra het mooi weer is gaan wij lekker buiten spelen. Er is speciaal voor de kleinste baby’s een buitenbox, zodat de baby’s ook rustig en veilig buiten kunnen spelen. Als het heel erg warm is, dan zetten wij zwembadjes neer en een watertafel zodat de kinderen lekker kunnen spetteren.

Aan het eind van de dag is er altijd een uitgebreide overdracht over hoe de dag is gegaan en staan wij altijd klaar voor vragen van ouders. Zoals jullie kunnen lezen vinden wij het belangrijk dat de kinderen het naar hun zin hebben gehad, en wij daardoor ook!

De kleinste baby’s hebben natuurlijk een eigen en afwijkend dagritme, wij zorgen er dan ook voor dat wij dat ritme ook zo op de babygroep aanhouden zodat de ouders en leidsters op één lijn zitten en de situatie vertrouwd en eigen blijft.

Plaatsen en wennen

Wij bieden opvang voor minimaal 2 dagdelen per week. Ouders kunnen een afspraak maken voor een rondleiding, tijdens de rondleiding zullen wij jullie zo goed mogelijk voorzien van informatie zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Mocht je besluiten tot plaatsing over te gaan, dan volgt er een tweede gesprek voor een intake en het ondertekenen van de plaatsingscontracten. Tijdens dit gesprek zullen er ook afspraken worden gemaakt over het wennen. Het liefst ontvangen wij inschrijvingen 2-3 maanden van tevoren.

Om te weten hoe de kinderen zijn, moeten wij elkaar eerst leren kennen. Daarom besteden wij ruim aandacht aan het wennen. Als een ouder voor een rondleiding komt, vragen wij of het kind ook mee kan komen. Zo kan het kind ook een indruk krijgen van waar het straks naar toe gaat, het kind moet zich er veilig en geborgen gaan voelen.Tijdens het tweede gesprek vragen wij of het kind wederom mee kan komen, het kind komt dan op de groep spelen als de ouder(s) de vervolginformatie krijgen.

De eerste keer dat het kind echt komt spelen vragen wij of de ouder(s) een uurtje erbij kunnen blijven. Tijdens deze afspraak nemen wij een lijst door met vragen over het kind en de wensen omtrent de opvoeding. Wij overleggen met de ouders over wat hun kind nodig heeft om zich prettig te voelen. Ook kijken wij hoe het kind reageert op de omgeving; hoe stapt hij op andere kinderen af? Of houdt hij zich juist liever wat afzijdig? Wat vindt hij leuk, wat maakt hem verlegen of bang? Hoe vraagt hij aandacht? Zo went het kind langzaam aan de nieuwe situatie. Na een uurtje gaat de ouder(s) weg en nemen wij duidelijk afscheid.

Zolang wij de zorg voor de kinderen met de ouders delen, blijven wij de kinderen observeren. De eigenheid blijft gewaarborgd, want ieder kind telt.

Kosten kinderdagverblijf

Wij doen er alles aan om de kosten voor de kinderopvang zo laag mogelijk te houden, zonder daarbij concessies te doen op het gebied van kwaliteit. Klik hier voor meer informatie over de tarieven van het kinderdagverblijf.

Spreekt onze aanpak je aan? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking en rondleiding.

Documenten

Klik hier indien u ons pedagogisch beleid wil inzien.
Klik hier indien u het GGD rapport wil inzien.