De Robijntjes (babygroep tot en met 2 jaar)

De leeftijd van de groep loopt tot en met 2 jaar. We kijken daarbij heel erg waar het kind aan toe is. Vanaf 2 jaar kan een kind doorgroeien naar de peutergroep. We proberen zoveel mogelijk een huiselijke sfeer te creëren. Veiligheid en vertrouwen staan voorop. Deze babygroep bestaat uit maximaal 10 kinderen met 2 pedagogisch medewerkers. De ruimte van de Robijntjes is 47 m² met een slaapkamer van 21 m². De Robijntjes heeft 3 vaste leidsters.

Ons dagritme begint om 9.00 uur met fruit eten en sap drinken. Om 11.30 uur eten we een broodje en drinken we wat melk.

Om 13.00 uur gaan de kindjes die één keer slapen lekker naar bed. Om 15.00 uur eten we nog een cracker of iets anders lekker.

Tussen ons dagritme door doen we allemaal leuke dingen. We hebben elke maand een ander thema en dan wordt er geknutseld of geplakt over het thema. Iedereen doet mee.

Wij als leidsters werken met veel liefde op de groep. We houden van knuffelen, spelen, dansen en lekker gek doen, zodat het elke dag feest is.

Zodra het mooi weer is gaan we lekker buiten spelen, er is speciaal voor de kleinste baby’s een buiten box, zodat de kleinste baby’s rustig en veilig buiten kunnen spelen.

Als het heel erg warm is dan zetten we zwembadjes neer en een watertafel zodat de kindjes lekker kunnen spetteren.

Aan het eind van de dag is er altijd een uitgebreide overdracht over hoe de dag is gegaan en staan wij altijd klaar voor uw vragen.

Zoals jullie kunnen lezen vinden wij het belangrijk dat de kinderen het naar hun zin hebben gehad en wij daardoor ook.

De kleinste baby’s hebben natuurlijk een eigen ritme wat voor hun belangrijk is. Wij zullen dan ook altijd proberen dat ritme bij de Robijntjes aan te houden zodat je als ouder en leidster op één lijn zit.

Plaatsen en wennen

Wij bieden opvang voor minimaal 2 dagdelen per week. Ouders kunnen een afspraak maken voor een rondleiding. Tijdens de rondleiding zullen wij u zo goed mogelijk voorzien van informatie. Zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen. Mocht u besluiten tot plaatsing over te gaan volgt een tweede gesprek voor een intake en het ondertekenen van de plaatsingscontracten. Tijdens dit gesprek zullen er ook afspraken worden gemaakt over het wennen. Het liefst ontvangen wij inschrijvingen 2-3 maanden van tevoren.

Om te weten hoe de kinderen zijn, moeten wij elkaar eerst leren kennen. Daarom besteden wij ruim aandacht aan het wennen. Als een ouder voor een rondleiding komt, vragen wij of het kind ook mee kan komen. Zo kan het kind ook een indruk krijgen van waar het straks naar toe gaat. Het kind moet zich er straks veilig en geborgen gaan voelen.

Tijdens het tweede gesprek vragen wij of het kind wederom mee kan komen. Het kind komt dan op de groep spelen als de ouder(s) de vervolginformatie krijgen.

De eerste keer dat het kind echt komt spelen vragen wij of de ouder(s) een uurtje erbij kunnen blijven. Tijdens deze afspraak nemen wij een lijst door met vragen over het kind en de wensen omtrent de opvoeding. Wij overleggen met de ouders over wat hun kind nodig heeft om zich prettig te voelen. Ook kijken wij hoe het kind reageert op de omgeving; hoe stapt hij op andere kinderen af? Of houdt hij zich juist liever wat afzijdig? Wat vindt hij leuk, wat maakt hem verlegen of bang? Hoe vraagt hij aandacht? Zo went het kind langzaam aan de nieuwe situatie. Na een uurtje gaat de ouder(s) weg en nemen wij duidelijk afscheid.

Zolang wij de zorg voor de kinderen met de ouders delen, blijven wij de kinderen observeren. De eigenheid blijft gewaarborgd, want ieder kind telt.

Kosten kinderdagverblijf

Wij doen er alles aan om de kosten voor de kinderopvang zo laag mogelijk te houden, zonder daarbij concessies te doen op het gebied van kwaliteit. Klik hier voor meer informatie over de tarieven van het kinderdagverblijf.

Spreekt onze aanpak u aan? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking en rondleiding.

Documenten

Klik hier indien u ons Pedagogisch beleid wil inzien.
Klik hier indien u het GGD rapport wil inzien.