Buitenschoolse opvang

Kindercentrum de Parel biedt kinderen een veilige omgeving in een huiselijke sfeer. Een plaats waar kinderen tot rust kunnen komen, gezellig met elkaar kunnen spelen en eventueel hun huiswerk kunnen maken.
Wij hebben twee locaties: de locatie Randstad en de locatie Polygoon.

De locatie Randstad heet de Schatkist en heeft een ruimte van 63 m². Hier komen kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Wij hebben twee vaste pedagogisch medewerkers op deze groep met maximaal 18 kinderen.

Er is zowel binnen als buiten meer dan voldoende speelgelegenheid en er worden regelmatig extra activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten kunnen sportief van aard zijn, maar ook creatief of educatief. In de vakanties worden er tevens regelmatig leuke uitstapjes georganiseerd.

De locatie Polygoon heeft twee BSO lokalen. Deze groepen heten  de jonge BSO groep en de Polygoon en hebben een ruimte van ca. 50 m². Op de jonge BSO groep komen kinderen van 3+ tot en met 6 jaar en op de groep Polygoon komen kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Ook hier hebben wij twee vaste pedagogisch medewerkers op de groep met maximaal 14 kinderen.

De kinderen komen samen met de pedagogisch medewerkster vanuit hun klas naar het lokaal van de Parel. Ook halen wij kinderen met de auto of lopend op. Wij bieden een ruim aanbod aan activiteiten aan. Ook worden er regelmatig sport- en spelactiviteiten gedaan. Dit wordt buiten, maar ook in de gymzaal aangeboden.

Voorschoolse opvang
Kindercentrum de Parel biedt vanaf zeven uur ‘s morgens de mogelijkheid tot voorschoolse opvang. De kinderen worden dan door een medewerker van het kindercentrum naar school gebracht. Deze vorm van opvang is alleen mogelijk als de kinderen ook in de middag bij de Parel worden opgevangen. Wij bieden voorschoolse opvang aan kinderen die op de Montessori school en op de Polygoon zitten.

Kinderen ophalen van school

Door onze centrale ligging kunnen wij de kinderen zonder problemen ophalen van school (afhankelijk van de afstand op de fiets, met de auto, stint of te voet). Wanneer u aan het einde van de dag uw kind van de buitenschoolse opvang ophaalt, is de groepsleidster aanwezig om u te informeren over de dag en om eventuele vragen te beantwoorden.

 

Wij halen kinderen van de volgende scholen op:

Montessorischool Stad, Randstad 22 113 b, 1316 BW Almere, 036 537 65 91

OBS Polygoon, Hollywoodlaan 109, 1325 Almere, 036 537 6556

’t Zonnewiel, Bongerdstraat 4, 1326 AB Almere, 036 537 65 58

P.C.B. De Olijfboom, Bongerdstraat 2, 1326 AB Almere, 036 537 6557

Katholieke basisschool Panta Rhei, Slufterplantsoen 2, 1316 Almere, 036 533 5349

SBO de Bombardon, Simon van Collemstraat 7, 1325NA Almere, 036 53 73 560

Kosten bso

Wij doen er alles aan om de kosten voor de buitenschoolse opvang zo laag mogelijk te houden, zonder daarbij concessies te doen op het gebied van kwaliteit. Klik hier voor meer informatie over de tarieven van de BSO.

Documenten

Klik hier indien u ons Pedagogisch beleid van de locatie Randstad wil inzien.

Klik hier indien u ons Pedagogisch beleid van de locatie Polygoon wil inzien.

Klik hier indien u het GGD rapport wil inzien.

Spreekt de aanpak van onze BSO u aan? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking en rondleiding.