Herfstvakantie 2016

Afgelopen herfstvakantie hebben de kinderen een hele leuke week gehad. Het programma was grotendeels gericht op de BSO.
Wij zijn naar het bos geweest. De kinderen hebben veel verzameld: eikels, takken, boomstammen en kastanjes. Naast het verzamelen zijn ze ook heel veel andere dingen tegen gekomen: hollen van konijnen, kevertjes en paddenstoelen.

20161031_172240

Ook hebben wij met de kinderen kleine appeltaartjes en muffins gebakken.

Wij hebben niet alleen kleine koks op de Parel, maar ook hele creatieve kinderen. Zo hebben wij geknutseld voor de herfst en geknutseld voor Halloween. Voor de herfst hebben wij bladeren gemaakt van crêpe papier. De kinderen hebben crêpe papier in kleine stukjes gescheurd, wat daarna is gelamineerd. Alle bladeren hangen nu gezellig op de ramen van de peuter-en bso groep. Voor Halloween hebben wij iets gemaakt, waarbij de kinderen balletjes door de ‘mond’ van de pompoen moesten gooien’. Met een klein beetje hulp van de pedagogisch medewerker hebben de kinderen alles zelf getekend, geverfd en uitgeknipt.

20161031_132353

Iedere vakantie hoort tevens een hoogtepunt te hebben. Deze vakantie was dit bij ons Kids Eiland! Zowel de peuters als de kinderen van de BSO hebben een topdag gehad. Normaal zijn dit soort uitjes voor de BSO niet haalbaar, omdat de kinderen voor een korte tijd bij ons zijn. Daarom maken wij dubbel zoveel gebruik van de vakanties. In de vakanties is het wel mogelijk om dagjes weg te gaan. Lekker de hele dag spelen en als kers op de taart hebben de kinderen nog een heerlijk patatje met mayonaise gegeten. Hmm, wat was dat lekker!

Wij hebben genoten van de vakantie en kijken nu al uit naar de kerstvakantie!

Herfstvakantie BSO