Polygoon en Kindercentrum de Parel samen onderweg naar een brede school!

Wij mogen u het goede nieuws vertellen! Op dinsdag 2 juni  hebben wij de overeenkomsten ondertekend! Kindercentrum de Parel gaat  per 17 augustus een peutergroep en BSO groep starten in Polygoon.

We zijn  officieel onderweg naar een brede school samen met Polygoon (Filmwijk). Dat was voor beide partijen een feestelijk en fijn moment. Paulien van Roon (Polygoon) en Pascalle Helling-Top (Kindercentrum de Parel) hebben de handtekening gezet. Dus de eerste officiële  stap is  gezet. Samen een visie, een doorgaande leerlijn voor kinderen van 0-13 jaar.

Kindercentrum de Parel is gestart vanuit de visie om een kinderdagverblijf neer te zetten waar elk kind  zijn talenten kan ontdekken, waar het kind centraal staat. Wij zijn geïnspireerd door de pedagogiek van Reggio Emilia. Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun creativiteit kunnen uiten via kunst, natuur, spel en muziek. Dit ligt op een lijn met de visie van Polygoon, voor ons een uitstekende kans om onze visie te delen en samen op weg te gaan.

Polygoon & Kindercentrum de Parel starten met het bieden van educatieve opvang voor kinderen vanaf 2 jaar tot het moment waarop zij naar de basisschool doorgroeien. Omdat de peutergroep integreert in de basisschool, profiteren de peuters, wanneer zij naar de kleuterschool gaan, van een bekende omgeving.  Deze samenvoeging zorgt voor een optimale onderlinge afstemming tussen de juf van de peutergroep en de juf van de kleuterklas. Tevens komt er een BSO in Polygoon. Na schooltijd worden de kinderen in een voor hun vertrouwde plek opgevangen. Zo creëren wij een veilige en vertrouwde omgeving voor uw kind(eren).

Bent u enthousiast geworden? Op woensdag 1 juli zullen wij een open dag houden van 8.30-13.00 uur in Polygoon. U kunt dan een kijkje nemen in de ruimte waar we dit alles gaan realiseren en kunt een plekje reserveren voor uw kind(eren).

1-20150602_092518 (2)

Wij gaan met veel plezier samen op weg naar een brede school!

Polygoon en Kindercentrum de Parel samen onderweg naar een brede school!