Donderdag 26 mei is de peutergroep op een uitje geweest naar dierentuin Burgers’ Zoo in Arnhem! Juffen Pascalle, Sangeeta, Melissa en Rima waren gezellig mee. Na het inladen van alle spullen en kinderen was het tijd om te vertrekken, iedereen had er heel veel zin in!

In de auto’s op de heenweg waren de kinderen al druk aan het praten over de dieren die zij graag wilden zien: tijgers, leeuwen, olifanten, aapjes….

Sommige kinderen vielen al lekker in slaap onder het rijden, dat zou nog wat beloven voor de terugweg 😉

Na een uurtje rijden waren we er! Eerst even met z’n allen op de foto bij de dierenstandbeelden buiten, cheeeese!

13254033_10204936389809036_2960394723791102232_n

Daarna snel naar binnen, waar wij meteen al de eerste dieren zagen: de pinguïns! Ze waren lekker in het water aan het spetteren en sprongen van de rotsen af, plons zo erin! De kinderen moesten erg lachen om de gekke beestjes.

Daarna gingen wij door de ‘jungle’ heen, wat een avontuur! Daar zagen we allerlei verschillende vogels, schildpadden en heeeele hoge bomen.

Toen was het alweer tijd voor een korte pauze, even gezellig met z’n allen zitten en lekker drinken en krentenbollen eten. Met een vol buikje konden wij wel weer verder op pad, op naar nog meer dieren!

Nadat wij bij de beren, zebra’s, cheeta’s en de antilopen waren geweest, zijn wij ook nog lekker gaan spelen in de speeltuin in het park. Van de glijbaan roetsjen, klimmen in de touwen, op de uitkijk in het klimhuisje….superleuk!

Van al dat spelen kregen wij natuurlijk wel honger, dus tijd voor wat lekkers….patatjes!! De kinderen (en juffen ;)) hebben lekker zitten smikkelen. J

Daarna zijn wij nog langs het aquarium geweest, die was heel groot en zat vol met verschillende vissen in allerlei kleurtjes. Ook zagen wij grote haaien, brrr…gelukkig maar dat er glas tussen zat!

Na een hele leuke en gezellige dag, was het alweer tijd om terug te gaan.

Op de terugweg waren er heel veel slapende kindjes in de auto’s, sommige redde het niet eens om wakker te blijven tot het einde van de parkeerplaats van de dierentuin! 😉

Eenmaal bij de Parel aangekomen en het slaap uit de oogjes gewreven, waren de papa’s en mama’s en de kinderen heel blij om elkaar weer te zien!

Dikke knuffels en kusjes, en natuurlijk hele verhalen over de geslaagde dag!

 

De kinderen hebben genoten en de juffen daardoor ook!

 

Met de peuters naar de dierentuin