Maandag 18 december had de BSO hun kerst high tea. Beide locaties vierden dit samen op de Polygoon. De stagiaires hadden de locatie leuk aangekleed. De tafels waren aan elkaar gezet, zodat de kinderen gezellig met zijn alle aan dezelfde tafel konden zitten en er lagen ook nog gezellige kleedjes op de tafel. De juffen hadden gezorgd voor lekker eten. Juf Angelique had bijvoorbeeld zelf hele lekkere kerst cupcakes gemaakt. Ook hadden wij onder andere: pannenkoeken, stokjes met fruit, wortels, koekjes, melkbroodjes en schuimpjes. Voor het drinken hadden de juffen ook wat lekkers geregeld, namelijk: fristi en chocomelk.

De kinderen begonnen allemaal met wat drinken en een stukje gezond fruit. Daarna mochten zij pakken wat zij wilden en hier werden zij erg enthousiast van! Veel kinderen hebben daarom ook veel gegeten en de buikjes waren lekker gevuld.

Na het eten hebben wij nog lekker in de gymzaal spelletjes gedaan zoals tikkertje en voetbal. En toen was de middag alweer voorbij en werden de kinderen alweer opgehaald.

We kunnen zeker terug kijken op een gezellige middag met lekker eten en enthousiaste, vrolijke kinderen.

Donderdag 21 december hadden de kinderen op de babygroep hun kerstontbijt. Om 9.00 uur gingen we met alle kinderen lekker ontbijten. We hadden de tafel gezellig gedekt met een mooi kerst kleed en er stonden allemaal lekkere dingen op tafel. Voor ieder wat wils; croissantjes, melkbroodjes, witte bolletjes en natuurlijk een kerstbrood. Wat was het stil op de groep. Je hoorde alleen maar gesmak en gekauw. Wat vonden ze het lekker. Sommige konden er geen genoeg van krijgen. Volgend jaar weer..

Ook op de peutergroep hebben de kinderen gesmuld. Er stond ons een heerlijke kerstbrunch te wachten.
We begonnen de ochtend met een paar kerstverhalen. En wat waren de kinderen aandachtig aan het luisteren. Het ging over een baby in een kribbe, een levensecht kerstverhaal, met kinderschaapjes, en een kinderezel. En het laatste verhaal ging over een grijze muis die op zoek ging naar de allermooiste kerstboom.

Toen alle verhaaltjes verteld waren, zijn we lekker gaan dansen op de liedjes van kinderen voor kinderen. Ondertussen waren juf Fassia en juf Michelle volop bezig om alles klaar te zetten voor Kerstbrunch.

Om 10:00uur was het zover. Alle kinderen mochten aan tafel. Er lag een heel mooi tafelkleed en er stonden allemaal groene bekers en bordjes op tafel. We begonnen met een heerlijke beker fristi of chocomelk. Vervolgens hebben de peuters heerlijk gegeten. Er waren croissantjes, krentenbollen, witte bolletjes, gekookte eieren, gevulde eitjes, komkommer en als toetje mochten de peuters nog een heerlijke regenboog cupcake.

Het was een heerlijke, maar vooral ook gezellige Kerstbrunch.

 

Namens alle pedagogisch medewerkers en de directie wensen wij alle ouders en kinderen hele fijne feestdagen en een gelukkig 2018!
Tot in het nieuwe jaar!

Kerstontbijt, brunch en high tea 2017

Plaats een reactie