Donderdag 30 november was het eindelijk zo ver, de pieten kwamen gezellig langs op de Parel!

Na het oefenen van de Sinterklaasliedjes, het maken van een SinterWoezel en pietje Pip muts en natuurlijk de spanning en zenuwen….waren de kindjes en de juffen van de babygroep er helemaal klaar voor!  De pret begon ’s ochtends al met cadeautjes in de schoentjes, de pieten hadden ze gevuld met een lekker Nijntje koekje en een meezingboek vol met Sinterklaasliedjes.

Toen wij ’s middags met z’n allen aan tafel zaten en Bo gezellig Sinterklaasliedjes aan het spelen was op zijn gitaar, werd er opeens hard op de deur geklopt! Wat was dat voor geluid….? Wie is dat nou….? Opeens kwamen er twee pieten het hoekje om , ze hadden een grote zak met cadeautjes meegenomen! De kinderen waren erg onder de indruk, ze werden er helemaal stil van..

Maar de babbeltjes kwamen al snel terug toen de pieten cadeautjes gingen uitdelen, want dat vinden wij natuurlijk wel leuk! Eerst even het cadeaupapier eraf scheuren….wauw, een houten stapeltoren!

De ringen van de stapeltoren hebben allemaal een ander formaat van groot naar klein, dus moeten de kindjes goed kijken welke eerst moet.

Ook hadden de pieten groepscadeautjes meegenomen waar alle kindjes mee kunnen spelen op de groep. Het waren een houten broodrooster met broodjes, een bordje en beleg en een snijplank met groenten en fruit. Dit kunnen wij heel goed gebruiken in ons nieuwe houten keukentje!

Nu kunnen wij elke dag broodjes maken voor onze juffen, dat word smullen!

Ook de juffen werden niet overgeslagen door de pieten, zij hadden lekker chocolade voor ze meegenomen! Maar….dat vinden ze toch helemáál niet lekker? 😉

De pieten moesten weer verder naar de andere groepen en kindjes op de Parel , dus hebben wij de pieten uitgezwaaid en zongen wij ‘Sinterklaas Kapoentje’ voor ze.

Eenmaal op de peutergroep aangekomen, werden ook daar de kinderen verwend met mooie cadeautjes en pepernoten. Ook zij hadden hun schoen gezet en kregen een mooi meezingboek vol met Sinterklaasliedjes. Terwijl zij deze aan het zingen waren, kwamen de pieten binnen. Oh wat was dat spannend.. Ook hier hebben de kinderen nog samen met de pieten, gezellig Sinterklaasliedjes gezongen.

Op de BSO ging het helaas niet zoals gepland. De pieten waren namelijk de cadeautjes verloren, op weg naar de Polygoon. Wel hadden zij één zak met pepernoten en cadeautjes voor de juffen. Dat vonden de juffen natuurlijk hartstikke leuk, maar de kinderen niet zo. Er zat dus maar één ding op; de kinderen moesten de cadeautjes gaan zoeken. Gelukkig hebben wij een aantal speurneuzen op de BSO en waren de cadeautjes binnen 5 minuten gevonden.

Gelukkig, het feest kon toen weer verder gaan. De pieten hadden zelfs nog even tijd om gezellig met ons mee te dansen, terwijl Bo Sinterklaasliedjes aan het spelen was op zijn gitaar. Na het dansen was het dan eindelijk zo ver; de cadeautjes mochten uitgedeeld worden. Één voor één werden de kinderen naar voren geroepen en kregen zij hun cadeautje.

Wat een verwennerij op deze dag! Bedankt lieve pieten en natuurlijk Sinterklaas, de kindjes zullen veel speelplezier ervan hebben.

Tot volgend jaar en een goede reis terug naar Spanje!

 

 

Sinterklaasfeest 2017

Plaats een reactie