De meivakantie was weer een succes! De kinderen hebben een leuke week gehad.

Maandag zijn wij met de BSO naar Ballorig geweest. De kinderen hebben de hele dag gespeeld; blokken bouwen, op de trampoline, in de ballenbak, van de glijbaan, op het springkussen.
  

Er was van alles en nog wat te doen en daar word je toch een beetje moe van..

Dinsdag stond in het teken van Koningsdag. Zowel de peuters als de BSO hebben oud Hollandse spelletjes gedaan. koekhappen, spijkerpoepen, flessenvoetbal. Ook hebben de kinderen van de BSO verschillende samenwerkingsopdrachten gedaan. Zo gingen zij tikkertje doen, terwijl twee kinderen met één been aan elkaar vast zaten. Ook werd er een estafette gedaan. Twee kinderen moesten samen zo snel mogelijk heen en weer lopen, met de bal tegen de rug aan. De bal mocht niet vallen. De kinderen werkten goed samen en vonden het ontzettend leuk.

Woensdag lieten de kinderen zien dat zij van alle markten thuis zijn. Enkele weken geleden hebben wij samen met de kinderen van de BSO moestuintjes en zaadjes gepland. Wij hadden zaadjes voor wortelen, komkommer en aardbeien. De plantjes hebben eerst een tijdje in een kweekkast gestaan. Nadat de plantjes flink waren gegroeid, was het tijd om de plantjes in de tuin te planten. Met zijn alle hebben wij eerst al het onkruid weggehaald en het tuintje weer mooi gemaakt. Vervolgens hebben de kinderen samen de moestuintjes gepland.

Vrijdag hebben de kinderen lava en smurfensnot gemaakt en hebben wij een proefje gedaan met m&m’s.
Smurfensnot is heel makkelijk te maken met maizena en dreft. De lava is te maken met een kwart laagje water en de rest van de fles voor de helft gevuld met zonnebloemolie. Vervolgens kun je een paar druppels voedingskleurstof erin druppelen en eventueel glitters. Wacht tot de kleurstof is opgelost en gooi er een kunstgebit reinigingstablet in.
Het proefje met m&m’s vonden de kinderen ook leuk om te doen. Vooraf mochten de kinderen de m&m’s eerst eerlijk verdelen en sorteren per kleur. vervolgens werd er een laagje water op het bord gedaan. De eerste keer koud water, de tweede keer warm water. voordat de m&m’s het water in gingen, stelde de kinderen een hypothese op: wat zou er gebeuren? De kinderen kwamen met enkele ideetjes en overlegden met elkaar: het water krijgt de kleur van de m&m, het chocola lost op, de pinda blijft over. ‘Niets’ kwam niet in het rijtje voor. De kinderen waren ervan overtuigd dat er wél wat zou gebeuren. En dat klopte ook.
Zie hieronder het eindresultaat van alle proefjes.

Al met al hebben wij weer een geslaagde vakantie gehad. Wij kijken uit naar de zomervakantie, waar wij uiteraard weer genoeg leuke dingen in zullen doen.

Meivakantie 2017

Plaats een reactie