Burger’s Zoo 15/6/2017

πŸš— Om tien voor tien vertrokken de peuters vanuit De Parel naar Burger’s Zoo te Arnhem.

🎀 Onderweg zongen we liedjes, bespraken we welke dieren we tegen konden komen en zagen we veel dingen. We zagen veel koeien, schapen, paarden, auto’s, een politieauto met sirene.

β˜€οΈ Om tien voor elf arriveerden de peuters in de dierentuin. Het zonnetje scheen lekker, dat beloofde veel goeds voor de dag! We aten eerst een ontbijtkoek met een krentenbol en een pakje drinken. Toen konden we beginnen met verkennen!

πŸ‘‚Als eerste hoorden we veel lawaai van dieren. Welke dieren zouden dat nou kunnen zijn? We gingen op onderzoek en zagen roze vogels. Aah dat zijn flamingo’s!

πŸ•·We gingen we een grot in waar we vleermuizen zagen, slangen en spinnen. We zagen ook nog een kleine uil. Toen volgden we de safari route. We kwamen in de woestijn terecht waar we verschillende planten zagen. We zagen daar otters zwemmen en zwijntjes.

🌡We vervolgden de safari route. In een boom zagen we een aantal apen waarvan sommigen aan het eten waren. Gek hoor zo’n beest in een boom! Van een afstand zagen we de giraffen. Die wilden de kinderen erg graag van dichtbij zien. Wat een lange nek! Toen we een goed plekje vonden zagen we ook nog gnoes, zebra’s en neushoorns.

🦁Toen we verder liepen zagen we de koning van de jungle. “Kijk juf een leeuw!!” De leeuw was met twee leeuwinnen. Ze zaten aan een bot te knabbelen en te drinken. Op het einde gaf de leeuw kusjes aan de leeuwin. Dat was lief!

🍟 Na de leeuwen gingen wij naar het restaurant. We dronken en aten lekkere patatjes!! Het was heel gezellig aan tafel.

🐘 We vroegen aan de kinderen welke dieren ze nog graag wilden zien. Sinds de ochtend hadden de kinderen het al over de olifanten dus daar gingen we snel naar op zoek. Toen we ze gevonden hadden waren de kinderen erg onder de indruk. Een olifant was lekker aan het eten en gooide hooi op zijn rug.

🌊 We gingen een heuveltje op en zagen twee kleine diertjes. Blauwe duikers, dat zijn mini antilopes. Opeens zagen we uit een hoek een dwergnijlpaard komen. Hij ging zwemmen, maar huh? Hij was opeens weg! Hij had een lange duik genomen en kwam toen weer tevoorschijn. Op weg naar de uitgang zagen we als laatste nog pinguïns. Die waren geinig om te zien.

πŸ“Έ We maakten een leuke groepsfoto en toen gingen we naar de auto. Op een boomstam dronken wij weer een pakje en aten wij knijpfruit en rozijnen. Met goed gevulde buikjes gingen ze de auto in. Om half vier vertrokken we, en nu om vier uur zijn ze allemaal in dromenland. Zzzzzz…. dromen over alle dieren die ze hebben gezien.

❀️Het was ook een vermoeiende dag, maar bovenal een hele leuke en gezellige dag! De kinderen en de leidsters hebben enorm genoten. Wij kunnen niet wachten op het volgende uitje!

Burger’s Zoo

Plaats een reactie