Het zonnetje schijnt, het is lente en thema dieren is –volgende maand- in aantocht…daarom besloten de leidsters van de babygroep en de BSO om spontaan een uitje te maken naar de kinderboerderij!

Alle baby’s, groot en klein, gingen gezellig mee. Nog even een tas volladen met luiers, doekjes, flesjes, sap en krentenbollen: en klaar is ons overlevingspakket 😉

De grootste kinderen gingen  met z’n allen in de bakfiets, de kleintjes gingen lekker mee in de wandelwagens. Onderweg hadden de kinderen de grootste lol, zwaaien naar de voorbij komende hondjes en gezellig liedjes zingen.

Eenmaal aangekomen bij de kinderboerderij, konden de kinderen niet wachten om de boel te gaan verkennen. Als eerste zagen zij hele lieve wollige konijntjes, wat een schatjes!

Sommige kinderen zijn momenteel volop bezig met hun taalontwikkeling, zij riepen dan ook: ‘nijn! nijn!’.  Goed gezien én gezegd hoor 🙂

Ook zagen wij schaapjes en geitjes, maar die vonden het zonnetje niet zo fijn als wij.. Ze verstopten zich lekker in hun huisje in de schaduw.

Dan maar even zwaaien om gedag te zeggen en door naar de volgende diertjes: vogeltjes, paardjes en ook….een heel dik varkentje!

Die was lekker aan het knorren en zijn rug aan het krabben tegen de boom, wat doet dat beestje gek zeg!

Daarna ontdekten de kinderen een zandbak, die moesten zij natuurlijk wel even uittesten.

Er stond een grote krat met allemaal speelgoed: schepjes, emmers en lepels.. Perfect om zandtaartjes mee te maken.

Tenslotte was er ook nog even tijd om op de wipkip te gaan, maar daarna moesten wij weer terug naar de Parel want de oogjes van de kinderen werden nu toch echt wel moe 😉

Op de terugweg lekker een sapje drinken en een krentenbol eten, en met een vol buikje, het zonnetje op je bolletje en het heen- en weer gewieg van de bakfiets/wandelwagen kan het niet anders dan dat de meeste kindjes lekker in slaap vielen onderweg. De kinderen en de juffen hebben een heerlijk dagje gehad, wat hebben we weer genoten!

Ook de BSO heeft een hele leuke middag gehad. De kleine kinderen gingen in de bakfiets en de grote kinderen gingen gezellig lopen. Bij ASC Waterwijk was er schoolvoetbal. Natuurlijk zijn wij even gestopt om de kinderen aan te moedigen. Tijdens deze tussenstop hebben wij lekker aan de zijlijn fruit gegeten en gedronken.

Daarna kwamen wij aan bij de kinderboerderij. De kinderen waren verdeeld in drie groepjes van drie. Ieder groepje ging een andere kant op. Net als de baby’s hebben wij veel verschillende dieren gezien. Bij ons kwamen de schaapjes en geitjes wel naar buiten. Zij vonden de aandacht van de kinderen erg leuk.


Voor zowel de babygroep als de BSO was het weer een geslaagd uitje 🙂

Naar de kinderboerderij

Plaats een reactie