In de voorjaarsvakantie hebben de kinderen op de BSO weer heel veel leuke dingen gedaan.

Maandag hebben zij een cake gemaakt met chocolade en kokos. Hmm wat hebben zij gesmuld en wat konden zij goed samenwerken. Een van de kinderen nam het voortouw en begon de verpakking te lezen. Want hoe maak je nou eigenlijk een cake? Wat heb je daar allemaal voor nodig? De kinderen verzamelden samen alle benodigdheden. Daarna werden de taken verdeeld. Iedereen mocht wat doen en iedereen mocht even mixen.

Dinsdag hebben de kinderen maskers gemaakt voor carnaval en is de groep lekker het bos in geweest. Het zonnetje scheen en het was heerlijk weer, dan zijn de Pareltjes uiteraard buiten te vinden.

Woensdag hebben de kinderen een toneelstukje gemaakt, geoefend en gespeeld. De kinderen hebben het verhaal helemaal zelf bedacht. Het ging over een koningin die jarig was. Zij kreeg visite en de visite had uiteraard cadeautjes mee. Daarna gingen zij lekker eten, werd er nog aan tafel gekletst en werd de avond afgesloten met een feest! Nadat het verhaal op papier stond, werden de rollen verdeeld en konden de kinderen het toneelstukje oefenen.

Donderdag was weer dé dag waar iedereen naar uit keek. De kinderen zijn naar de film “Spokenjagers” geweest. Wat was het spannend! Soms ook een beetje griezelig, maar de kinderen vonden dat helemaal niet eng.

Vrijdag zijn de kinderen van de BSO en de peutergroep naar de Fieb bus in de stad geweest. Op het stadhuisplein stond een hele mooie bus van Fieb Westendorp. Er was van alles te doen. Beneden in de bus was een doolhof, boven kon je tv kijken, kleuren en andere spelletjes doen. Ook buiten de bus konden de kinderen kleuren. De middag werd afgesloten met een heerlijk patatje bij Kwalitaria.

Het was zoals altijd weer een geslaagde vakantie. Op naar de volgende vakantie!

Voorjaarsvakantie 2017

Plaats een reactie