De Nationale voorleesdagen

Op woensdag 24 januari was het weer zover: de start van de Nationale voorleesdagen! Zoiets leuks konden wij op de Parel natuurlijk niet voorbij laten gaan, daarom hadden wij dinsdag 30 januari Hanny Veerkamp uitgenodigd om gezellig te komen voorlezen. En dan ook niet zomaar een boekje, wij hadden het prentenboek van het jaar 2018 uitgekozen: ‘Ssst, de tijger slaapt!’.
Alle kindjes van de babygroep gingen gezellig aan tafel zitten, helemaal klaar om naar het verhaaltje te luisteren. Hanny liet het boekje aan de kinderen zien, voorop staat een plaatje van de tijger en de interesse was meteen gewekt!
Het boekje ging over een slapende tijger die in de weg lag, de andere dieren moesten zorgen dat zij langs de tijger kwamen zonder hem wakker te maken.
Dat was wat lastig, want zij hadden een heleboel ballonnen bij zich.
Daarom verzonnen de dieren allerlei manieren om ervoor te zorgen dat de tijger bleef slapen: over zijn neus en buik aaien, een slaapliedje zingen en heen en weer wiegen. De kinderen deden dit ook allemaal één voor één, goed gedaan hoor!
Maar dan laat een diertje uit het boek opeens per ongeluk een ballon knappen en oeps….de tijger schrikt wakker! Maar gelukkig is de tijger niet boos, want de dieren staan klaar met ballonnen, taart, slingers en feestmutsen. Gefeliciteerd met je verjaardag lieve tijger, dat is nog eens leuk wakker worden met zo’n verrassing!

Na het bezoekje aan de babygroep, ging Hanny ook op de peutergroep voorlezen. Voordat zij kwam, hebben de juffen en peuters zich alvast voorbereid op het boek.
We hebben het liedje over de tijger geluisterd en de peuters moesten goed opletten, want ze moesten onthouden welke dieren er allemaal langs de slapende tijger gingen.
De peuters vonden het liedje zo leuk, dat we het nog een aantal keer beluisterd hebben.
Daarna zijn de verschillen gaan zoeken. Er kwamen telkens 2 plaatjes op de tablet en de peuters vertelden wat er anders was.
Toen was het zover! Hanny Veerkamp kwam de groep op. Alle kinderen gingen netjes zitten in de leeshoek en het verhaal begon.

Donderdag 1 februari kwam Klaas Wilting bij ons op de BSO voorlezen! Een boekje over een Giraf, die beurtelings verdrietig en gelukkig is. Toch ging de meeste aandacht van de kinderen naar de politiepet en handboeien die Klaas had meegenomen. De kinderen stelden ontzettend veel vragen over het werk bij de politie en hadden zelf ook genoeg verhalen te vertellen.

Een nieuwe maand betekend ook een nieuw thema. In februari is dit het thema prentenboeken, dus de voorleesdagen waren een goede voorloper! Wij gaan de komende maand lekker door met boekjes lezen!

Het was een zeer geslaagde voorleesochtend- en middag! Wij bedanken Hanny en Klaas voor het voorlezen. De kinderen hebben genoten!

Nationale voorleesdagen 2018

Plaats een reactie