Ook deze vakantie hebben we weer veel leuke dingen gedaan.
Zo zijn zowel de babygroep als peutergroep naar Kids Eiland geweest. De kinderen hebben daar lekker gespeeld en patatjes gegeten. Alle kinderen vonden het ontzettend leuk en hebben bij terugkomst heerlijk geslapen.

Op de mooie dagen hebben wij met de kinderen in de tuin met water gespeeld, om lekker af te koelen.

Ook hebben wij verschillende keren een wandeling gemaakt door het bos, waar we langs de koeien zijn geweest en de eendjes hebben gevoerd. En om niet te vergeten heeft de babygroep één dag gepicknickt in het bos met krentenbollen en sap. Hier hebben de kinderen ook erg van genoten.

Ook de peuters zijn regelmatig naar het bos geweest. Een van de dagen dat wij naar het bos gingen, zijn wij gezamenlijk onze lunch wezen halen bij een supermarkt. Gezellig met zijn allen in de boodschappenkarren! Toen we binnen kwamen riepen de kinderen welk eten ze zagen. We zagen fruit, “lekkere watermeloen” zei een van de kinderen. We zagen chips, melk, koekjes, wasmiddel en nog veel meer.

Ook zagen wij de volgende beroepen: een slager, een bakker, een klusjesman en een kassamedewerker. Hij scande ons eten en drinken en bij hem gingen we betalen. We liepen naar de uitgang om de boodschappenkarretjes terug te zetten en toen zagen we een brandweerauto! Juf Ziona riep ‘stop stop!’ Maar ze hoorden het niet. Dus hup, juf Ziona er naartoe rennen en ze stopten gelukkig! Wat een geluk, aangezien de brandweer de afgelopen dagen in trek was en deze week centraal stond bij de bso.

De brandweerman zette de zwaailichten voor ons aan. En de kinderen mochten op de stoel in de grote brandweerauto zitten!! Wat was dat gaaf. De kinderen konden hun geluk niet op. De jongens keken heel stoer. Daarna zijn we samen met de brandweerman op de foto geweest. Op het einde liet de brandweerman nog zien wat hij allemaal in zijn auto heeft. Hij liet de vele waterslangen zien, een rookmelder en legde alles uit.

Eenmaal aangekomen vielen de peuters als een blok in slaap. De BSO ging gezellig binnen spelen.

 

Ook de BSO heeft ontzettend veel leuke dingen in de zomervakantie gedaan. Om de vakantie in te luiden kwam er een hele speciale gast op het kindercentrum, namelijk een politieman. De kinderen van zowel de peutergroep als de BSO mochten zoveel vragen stellen als zij wilden, mochten in de auto zitten én zij hebben verschillende kleuren van de sirene gezien (en uiteraard de sirene ook gehoord).

Een korte samenvatting van de meest leuke activiteiten op de bso zijn toch zeker wel het opzoek gaan naar verschillende beroepen in de omgeving, een dagje naar de kemphaan, het maisdoolhof en spelen bij de speeltuin in het pannenkoekenhuis, Oud Valkeveen, een speurtocht in het bos en een chocolade workshop.

  

Kortom: wij hebben weer een leuke zomervakantie gehad, die helaas weer om is, maar wij kijken nu alweer uit naar de herfstvakantie.

Zomervakantie 2017

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *