week 1

Hot, hot, hot!

De 1e vakantie week ging direct goed van start met een gemiddelde temperatuur van 30 graden! Het werd dus een week van leuke uitjes, ijsjes maar vooral ook spelen met water. En wat is er leuker dan elkaar nat maken en dan natuurlijk ook de juffen. Tevens hebben we 1 dag gestreden tegen een andere bso en dit was voor iedereen dolle en natte pret! Het sponsenwaterspel was hierbij een groot succes. Gooi een tuinslang over de glijbaan en we hebben een waterglijbaan!

We zijn elke dag ook op pad geweest naar speeltuinen, waterfonteintjes, kindertheater, luchtkasteel en kinderen kregen ook  ballonfiguurtjes. Op de Esplanade was het erg leuk met allerlei knutselactiviteiten voor de kinderen.

Het was een drukke maar ook zeer succesvolle week met allerlei leuke uitjes en activiteiten!

Week 2 stond vooral in het teken van beroepen!

De kinderen mochten tekenen wat ze later willen worden en vooral politie, brandweer + dokter waren veel gekozen beroepen. We gingen gezamenlijk de stad in op zoek naar verschillende beroepen en wat kwamen wij er een hoop tegen! Politie, verkopers, huismeester, pakketbezorger, ijscoman e.v.a. De kinderen mochten vragen stellen en van de ijscoman kregen ze een gratis ijsje!

Maar we hebben nog veel meer gedaan.. We hielden een grote speurtocht, gingen naar de grote speeltuin bij Lumierepark, wand klimmen en springen in het centrum, bij de Esplanade spelen met circus attributen en natuurlijk ook spelen met water.

De kinderen hebben zelf pizza, smooties en schaafijs gemaakt. Maar we hebben ook lekkere tosti’s en broodjes worst gegeten. Het was wederom een super week met allerlei leuke uitjes en lekkernijen!


In week 3 blijven we bij het thema beroepen en de kinderen zijn hier enthousiast mee bezig. Wat willen we later worden en wat houdt een beroep precies in? We zijn op bezoek geweest bij de ambulance en tevens tekenen/knutselen we verschillende beroepen. Ook speelden we spellen met betrekking tot dit thema.

Natuurlijk zijn we ook weer veel buiten geweest! We hebben weer met water gespeeld, zijn langs verschillende speeltuinen gegaan en ook op de Esplanade konden de kinderen zich weer vermaken. Tevens zijn de kinderen extra verwend met lekkernijen en ijsjes.

Gek genoeg wilden de kinderen het liefst de ‘normale’ spelletjes doen zoals; verstoppertje spelen, voetballen, basketballen, dansen en met Lego/Knex spelen. Het blijft een heerlijke tijd bij de Parel in de vakantieperiode!

Week 4 stond in het teken van Oud Valkeveen.

De kinderen hadden hier super veel zin in. Ze raakten niet uitgepraat over in welke attracties ze zouden gaan.

Eindelijk werd het donderdag en gingen we op pad. We hebben ons met z’n allen daar heerlijk vermaakt en zijn in zoveel mogelijk attracties gegaan. ( Van achtbanen tot aan het springen op trampolines)
Een van de kinderen had een plattegrond van het park meegenomen. Heel handig, nu konden we niet verdwalen.

De dag was zeer geslaagd. Sommige kinderen waren zo moe, dat ze op de terugweg lagen te slapen. De anderen gingen nog even door met een feestje bouwen door middel van spelletjes en zingen.

De andere dagen hebben we ons ook prima vermaakt. De ene keer gingen we toneelstukjes opvoeren met het thema beroepen. De andere keer (gingen) we met alle groepen naar de kinderboerderij.
Tussendoor vermaakten de kinderen zich met spelletjes en knutselen.

In week 5 kwam de dierenambulance langs. De medewerkers vertelden van alles, de kinderen mochten vragen stellen, in de ambulance rondkijken en zelfs even achter het stuur zitten!

Ook was er deze week op de Polygoon de kinderclub van de Wegwijzer. Er waren mensen die over het geloof vertelden. Verder konden de kinderen kijken naar toneelstukjes en deelnemen aan verschillende spelletjes, zoals wie de snelste toren kon bouwen van plastic bekers.

Buiten dit om hebben we bij minder weer, lekker in de gymzaal gespeeld. We hebben een keer lekker wraps gegeten. En zijn nog samen met de baby’s en peuter groep naar de speeltuin geweest.

De vakantie is voorbij gevlogen! In de laatste vakantieweek werd er door Arend Top een chocoladeworkshop gegeven op de BSO. De kinderen kregen een echte koksmuts op en een schort aan. Na wat over de chocolade verteld te hebben, mochten de kinderen aan de slag. Zij mochten eigen creaties maken en er waren vormpjes. Alle kinderen hebben hun best gedaan, het eindresultaat mocht er dan ook wezen (en het was erg lekker)!

Ook hebben wij zelf pizza’s gemaakt met de kinderen. Ieder kind kreeg een eigen bolletje deeg en mocht hier een bodem van maken. Ook mogen zij zelf de paprika in kleine stukjes snijden. Vervolgens deden zij er tomatensaus, paprika, ham en kaas op en ging het in de oven. Eventjes wachten en smullen maar…

Wij hebben weer een topvakantie gehad!

Zomervakantie 2018 BSO

Plaats een reactie