Woensdag 9 mei zijn de baby’s, peuters en bso naar kinderboerderij De Stek geweest.
In de ochtend hebben de peuters in de tuin ontbeten en de baby’s en BSO kinderen op de babygroep. Toen was het tijd om te vertrekken! De peuters in de stynt en de baby’s en bso in de auto’s van de juffen.

Het was heerlijk weer zoals voorspeld! Onderweg zongen we liedjes en spraken wij over welke dieren we allemaal zouden kunnen tegenkomen. De peuters genoten van het windje in de stynt en gilden van plezier.

Eenmaal aangekomen bij de kinderboerderij zagen wij als eerste een pauw die triomfantelijk zijn veren toonde. De kinderen gingen bij de pauw staan en waren niet bang. Hij draaide zich met zijn achterkant naar de kinderen en het leek alsof hij zijn vrouw aan het beschermen was dus wij liepen weg en gingen vanaf het hek naar de pauw kijken. De pauw voelde zich meer op zijn gemak en draaide zich om zodat wij zijn prachtige veren van de voorkant konden aanschouwen. De kinderen waren onder de indruk!

Daarna gingen we langs de hokken met cavia’s en konijnen. Sommige kinderen pakten stukjes gras en voerden de dieren. We liepen verder naar een omheining op de grond waar een konijn huppelde. De kinderen konden erin staan en het konijn aaien en eten geven. De peuters hebben op onze eigen Parel kinderboerderij kunnen oefenen met stro, dus de peuters waren druk in de weer met het stro en gaven het aan het konijn. Naast het konijn was genoeg speelgelegenheid.

Daarna liepen wij naar de pony’s. De bso was daar aan het spelen en ze aaiden en knuffelden de paarden. De peuters vonden het ook wel interessant en ook zij durfden de pony’s te aaien! Lekker zacht en de paarden vonden het allemaal prima

Als laatste zagen wij nog de kippen, schapen en geiten. Een geit stond op zijn achterpoten om blaadjes uit de boom te eten. Dat zag er gek uit!

Eenmaal wij alle dieren hadden bekeken, liepen wij naar het grasveld verderop om te gaan picknicken. Er werd melk gedronken, en er werden krentenbollen en broodjes gegeten. Toen alle buikjes waren gevuld, werd er nog even gespeeld in de speeltuin en gingen de peuters weer in de stynt en de rest met de auto.

Rond 1 uur waren wij terug op De Parel. De baby’s en peuters gingen heerlijk slapen na het avontuurtje en de bso ging nog een taart bakken!

 

Kinderboerderij de Stek

Plaats een reactie